studenti

 • 02.04.2008. - 27.04.2008.

  Kiberdžezva


  Teško je reći što je bilo prije: blog ili izložba. Dijelom i zbog toga što se jednako zovu: kiberdžezva. Bilo kako bilo, blog http://kiberdzezva.blogspot.hr pokrenut je u srpnju 2007. Kao izložbeni projekt "službeno" je inauguriran u studenom. Uključuje studentice i studente povijesti umjetnosti, odnosno animacije i novih medija iz Zagreba, i s jedne strane predstavlja uvod u istoimenu izložbu koju upravo planiramo otvoriti, a s druge, pokušaj da upoznamo hrvatsku umjetničku javnost s najnovijim problemima, tendencijama i pojavama na području novih medija. Cilj nam je, naime, da rebloganjem naznačimo diskurzivne pozicije s kojih će brze promjene na području tehologije i kulture biti lakše i učinkovitije interpretirati. Zbog toga ćemo blog voditi do kraja kalendarske godine.

  Izložba Kiberdžezva, pak, najvećim je dijelom plod rada Vjekice Buljan, Morane Matković i Petre Šešljage koje su u suradnji sa studentima treće i četvrte godine Odsjeka za animaciju i nove medije na ALU u Zagrebu izabrale radove koji se na neki način referiraju na aktualne promjene u komunikacijskoj kulturi Interneta. Kako nam i umjetnici sugeriraju, najzanimljiviji aspekt društvenog softvera leži u web-servisima naimijenjenih druženju i udruživanju kulturnih i umjetničkih proizvođača i distribuiranju njihovih proizvoda. Ako već nisu subjekti radova, Facebook, My Space ili You Tube tako mogu predstavljati dobar okvir za razumijevanje jednog dijela suvremene umjetničke produkcije. Ovoga puta taj dio će zastupati Antonia Begušić, Petra Hudić, Luka Hrgović, Mirna Martini, Dina Rončević i Matea Šabić. Da stvar bude virtualnija pobrinula se i Dina Rončević čiji blog Tebe uopće ne treba zanimat kaj je to bobina ovdje http://cetverotaktni.blogspot.co> donosimo kao svojevrsni uvod u izložbu.

  Linkovi:
  (1)http://kiberdzezva.blogspot.hr
  (2)http://cetverotaktni.blogspot.com
  (3)http://www.youtube.com/results?search_query=luka+hrgovic&search_type=

  više..

 • 06.03.2002. - 24.03.2002.

  Studenti iz klase Miroslava Šuteja, "ALU Jabukovac 10"


  ALU, Jabukovac 10 naziv je skupne izložbe studenata zagrebačke Akademije likovne umjetnosti iz klase Miroslava Šuteja. Šutej je jedan od rijetkih profesora, koji je čin javnog nastupa u nekoj od galerija suvremene umjetnosti pretvorio u dio pedagoškog programa. Tako je i ova generacija dobila priliku javno predstaviti rezultate svoga, u tom trenutku, još nesvršenog školovanja. Izlagali su Jelena Bračun, Petra Brnardić, Maja Cipek, Maja Curman, Josipa Čačić, Danijela Gerard Phillip, Izabela Hren, Gordan Krabogdan, Natali Kasap, Ksenija Kordić, Goran Kujundžić, Miron Milić, Ivan Domagoj Vuco i Silvio Vujičić.

  više..