zagreb film

 • 03.11.2005. - 27.11.2005.

  Mate Lovrić, "Animirani film, strip, ilustracije,oblikovanje 1975-2005."


  Ova izložba je svojevrsna retrospektiva 30-godišnjeg rada Mate Lovrića na području animiranog filma, stripa, novinske i knjiške ilustracije i oblikovanja. Najvećim dijelom njegov umjetnički rad bio je namijenjen djeci, od predškolske do školske i pubertetske dobi.
  Na izložbi će se po prvi puta moći vidjeti cjelokupan filmski opus Mate Lovrića, od prvih filmova za djecu, nastalih u produkciji Zagreb filma, preko edukativnih filmova nastalih u produkciji Filmoteke 16, do pilot epizoda poznatog animiranog filma Leteći medvjedići, na čijoj je kreaciji u početku radio i Lovrić. Također, izložba će prezentirati ilustratorski rad Mate Lovrića, podjednako namijenjen i djeci i odraslima, od dječjih slikovnica do Večernjakove kratke priče, kao i osobitu produkciju stripa, kojeg djeca već nekoliko godina mogu pratiti na stranicama dječjeg časopisa Radost.
  Mate Lovrić (1952) je završio Srednju školu za primijenjenu umjetnost u Sarajevu. Od 1972. radi u Zagreb filmu, a od 1975. u dječjim časopisima objavljuje stripove i ilustracije za djecu. Član je HDLU-a od 1995., a od 2002. likovni je urednik dječjeg časopisa "Radost".

  više..